De beste partyspillene

games charader spel lekar_262506314

Det er enkelte spill som passer utmerket på fest eller i sosiale sammenkomster. Det som er felles for disse spillene er at de er effektive på å løsne opp stemningen på enhver fest og gjerne gir muligheten til å bli bedre kjent med motspillere – og medspillere.

Et av de aller mest kjente og klassiske partyspillene, er Alias. Det er et ordforklaringsspill hvor man spiller på lag og den som har kortet skal forklare en rekke ord uten å si ordet. Resten av laget skal gjette ordene og man får poeng for antall riktige ord. Det er enkelt og det får adrenalinet til å pumpe – og passer perfekt for nære venner med mange interne historier og situasjoner som kan forklare ord raskt og enkelt. Det finnes også en partyversjon av Alias, hvor man også får andre utfordringer enn utelukkende ordforklaringer. Man må for eksempel forklare ord i en bestemt sinnsstemning, fortelle en historie med alle ordene inkludert eller stå i bro mens man forklarer ord. Spillet legger opp til timevis med underholdning.

Mange av partyspillene er også kunnskapsspill, hvor man skal svare på spørsmål om alt mellom himmel og jord. I for eksempel spillet Hvem i all verden skal man gjette kjendiser og i Fleip eller fakta skal man finne ut om en påstand er sann eller usann.

Andre partyspill innebærer for eksempel tegning, fortelling, synging, miming eller spørsmålsstilling. Det aller viktigste med et partyspill er at det er underholdende, og at man kan dumme seg litt ut og likevel ha det fantastisk morsomt med venner, familie og bekjente på fest.