Pedagogiske spill

klossar

Pedagogiske spill er spill som er utviklet for at spillerne skal lære noe. Det kan være både brettspill, kortspill og dataspill, og spillene kan være tilpasset både barn og voksne. Pedagogiske spill kan for eksempel brukes i skoler og barnehager, eller når voksne skal lære noe om et faglig tema. De aller fleste pedagogiske spill er rettet mot små barn, for forskning viser at barn lærer best når de har det morsomt. Derfor er spillene lagt opp til både å være morsomme og lærerike.

Det har blitt laget mange apper til barn mellom 2 og 6 år. Barn i denne aldersgruppen er veldig nysgjerrige og lærenemme, og dette er en fin mulighet til å snike inn litt læring i spillene. Mange apper for barn går ut på å lære bokstaver og tall. Rabbagastene ABC  er en slik app, og det finnes også et Rabbagastene Tellespill. Bogga Alfabet er et annet alfabetspill som passer for barn som skal lære seg alfabetet. Barnas Trafikklubb er en gratis app fra Trygg Trafikk. Spillet har som formål å lære barna om trafikksikkerhet på en spennende måte. Trafikkvennen Tarkus er også et fint trafikkspill for barn. Flaggelise finner en refleks er en morsom bokapp for barn. Boken inneholder også et spill, og er gratis. Et annet populært pedagogisk spill er Bokstavkongen.no.

Disse appene er laget for norske barn. Mange andre nettsider har også pedagogiske spill, men mange av disse spillene er opprinnelig laget på engelsk, derfor har ikke alfabetspillene med alle de norske bokstavene. Ordsøkespill er også ofte på engelsk. Men disse spillene kan jo brukes når barn skal lære seg engelsk. En nettside som tilbyr mange gratis spill, er SpillGratis.

Nettsiden Gratisprogrammer.net har lenker til mange pedagogiske programmer som passer både for barn og voksne. Man kan lære om alt fra språk til miljøvern. Også skoleelever og voksne lærer lettere når de har det morsomt, derfor kan pedagogiske spill og apper være et fint supplement til annen undervisning. Derfor er det også skoler som bruker spill i klasserommet, enten i form av dataspill, rollespill eller brettspill.