Populære strategispill

brädspel monopol_252422467

Det finnes svært mange ulike strategispill på markedet. Spill som er basert på strategi og logiske slutninger har vært svært populært lenge, og man finner både videospill og brettspill i denne kategorien. Det aller mest kjente strategispillet er kanskje sjakk, som er et abstrakt strategispill.

Det som kjennetegner strategispill er at man behøver å planlegge for å kunne vinne. Man må kunne tenke fremover og ta taktiske avgjørelser. Man må forutse hvilke trekk motstanderen vil gjøre lenge før hun selv vet om trekket.

Et annet brettspill som er velkjent som et strategispill, er backgammon. Man bruker terninger og flytter brikker, og reglene innebærer at man må ta viktige strategiske avgjørelser hele veien i spillet. Andre brettspill som er populære strategispill, er Risk, Monopol og Ticket to Ride.

Det er imidlertid svært populært å spille strategispill på datamaskin eller andre videospillkonsoller. Da er det flere undersjangre av strategispill som 4x-spill, turbasert strategi, turbasert taktikk, sanntidsstrategi og taktikk og krigsspill. Alle disse sjangrene har velkjente og populære spill, som for eksempel Total War, Worms, Warcraft, Dota 2 og mange flere. Sjangrene fokuserer på ulike elementer ved å være strategisk, for eksempel om man skal styre et helt univers i spillet, om man skal løse militære konflikter med taktiske avgjørelser eller om man skal ta fortløpende strategiske avgjørelser mens spillet fortsetter.