Prosessen med å finne gode spill på nettet

Det er svært mange nettsider som tilbyr spennende gratis spill. Disse kan være et spennende og nyttig supplement til tradisjonelle, pedagogiske metoder. Samtidig er det ikke alltid like enkelt å finne spillene og koble dem til emnet man skal undervise om.

Spesielt vanskelig kan det være om du ikke selv spiller eller har en utpreget interesse for spill. Heldigvis så kan vi hjelpe deg å finne frem i denne jungelen. Sjekk gjerne ut våre artikler om gratisspill.

En annen god ressurs på dette punktet er elevene selv. De fleste av dagens elever sitter foran en dataskjerm eller nettbrett eller lignende mange timer om dagen. De kjenner til spillutvalget og hvis man ber flere gå sammen og finne frem spill så kan læreren godkjenne disse. Denne øvelsen kan også brukes som en øvelse i nettvett.

I en klasse vil det alltid være noen elever som sliter med å få vist seg frem på en god måte, men de kan ha gode kunnskaper som spill og dermed få vist en nye side av seg selv til lærere og elever. En slik øvelse kan også brukes i forbindelse med nettvett. Er det lurt å oppgi personopplysninger for å spille et spill?

Så hvis læreren eller den ansvarlige tenker strategisk så vil de få mye ut av også selve prosessen med å finne spill på nett. Og husk; når man først har funnet spillene så vil man kunne bruke de samme spillene i flere sammenhenger.