Samarbeidsspill

tärningar dungeons_218637199

Samarbeidsspill, også kalt kooperative spill eller co-op, er en egen spillsjanger hvor man arbeider sammen med andre mennesker for å nå et felles mål. Mange videospill har denne funksjonen ved at de tillater at man spiller flere samtidig, gjerne over internett. Samarbeidsspill skiller seg fra énpersonsspill ettersom det er flere deltakere, et høyere vanskelighetsnivå, og gjerne mer innhold.

Når man spiller samarbeidsspill, spiller man enten med et team av andre spillere eller en datamaskin. Et vanlig element i slike spill er at man skal dele på de ressursene man har mellom spillerne for å nå målet. Men det aller viktigste er at man spiller sammen for å overvinne fienden eller nå målet, og det er nettopp dette som skiller samarbeidsspill fra andre spill hvor du spiller mot noen andre.

Det finnes samarbeidsspill i de aller fleste spillsjangre, som for eksempel skytespill, sportsspill, strategispill og mange flere. Noen eksempler på velkjente samarbeidsspill er Call of Duty, Halo, Battlefield, Minecraft og Guitar Hero. Men det er ikke kun videospill som kan være samarbeidsspill, flere brettspill har også denne funksjonen. Noen eksempler på slike brettspill er Space Alert, Pandemic og Dungeons & Dragons.