Spill for hele familien

Familiespill samler familien til hyggelig sosialt samvær. Barn elsker at de voksne tar seg tid til å spille med dem, og hvis man setter fram noe godt å spise, kan man ha en veldig fin kveld sammen. Både brettspill og kortspill egner seg som familiespill, men man må selvsagt ta hensyn til barnas alder når man velger spill. Ofte er det lurt å velge et spill som passer for det minste barnet, slik at alle kan være med. Mange forbinder brettspill med påske og hyttetur, men man kan spille brettspill og kortspill hele året. Yatzy er et annet spill som er populært blant hele familien.

Det finnes veldig mange brettspill å velge blant, og det er lurt å ha et lite lager av spill liggende. Da har man noe å finne på dersom det regner eller når man vil ha en koselig, sosial og TV-fri kveld. Et spillmagasin som inneholder flere klassiske spill kan også være en god investering. Noen brettspill selges bare i en kort periode, mens noen spill blir klassikere. Spillet Quizmysteriet ble kåret til årets brettspill i 2013, og passer fra spillere fra 9 år og oppover. Årets familiespill i 2013 ble spillet Escape, der spillerne skal komme seg ut av et tempel.

Monopol er et klassisk spill som finnes i mange varianter. Risk har også blitt et klassisk brettspill som mange liker. En annen klassiker som fortsatt er populær, er Den forsvunne Diamanten. Selv om Ludo er et gammelt spill, er også dette et spill som holder seg. En annen klassiker som holder stand, er Kinasjakk. Fantasi er et litt nyere spill som allerede har blitt en klassiker. Ordspillet Scrabble må også kalles en klassiker. Labyrinth er et spennende spill der man skal komme seg gjennom en labyrint. Quizspill kan også være morsomme, så sant de er tilpasset barnas aldersgruppe, slik at alle har muligheten til å klare oppgavene.