Spill hvor man må være god til å lyve

bluff card games_125753240

Det er enkelte spill hvor det virkelig lønner seg å være god på å lyve. De aller fleste av oss kjenner til kortspillet Løgneren, som er en lyveversjon av Vri åtter. I det spillet må man vanligvis lyve for å bli kvitt alle kortene, og dermed gå seirende ut fra spillet. Men dette klassiske kortspillet er ikke det eneste spillet som involverer løgn. Det har blitt mer og mer populært med spill som krever at man har et såkalt «pokerfjes» for å kunne vinne.

Lyvespill, eller såkalte bløffespill, innebærer at man skal overbevise de man spiller mot om at du sier sannheten – uten at du egentlig gjør det. Men likevel er disse spillene svært populære, og brettspillvariantene har gjort stor suksess i sosiale sammenkomster.

Det kanskje aller mest kjente brettspillet hvor bløffing er et viktig element, er Kokkelimonke. Her er spillerens mål at man skal få de andre spillerne til å tro på usannsynlige og oppfinnsomme forklaringer på de aller rareste spørsmål. Man får et spørsmål og skal svare på det skriftlig, og man samler inn alle svarene (inkludert fasiten) og leser dem opp. Deretter skal spillerne gjette hvilket alternativ som er riktig, og spillerne med de svarene som flest folk liker, får flytte frem på brettet. I dette spillet er gjerne ikke det riktige svaret nødvendigvis det beste!