Spill som krever dyktighet

Flaksbaserte spill er veldig morsomme. Når flaksen avgjør hvem som vinner, kan hvem som helst vinne, uavhengig av erfaring og kunnskap. Men av og til er det også morsomt å spille dyktighetsbaserte spill. I denne typen spill, kan man selv påvirke vinnersjansene sine. Når dyktighet er viktig for å vinne, kan man lese strategi og samle mer erfaring enn motspillerne. Dermed stiller man langt sterkere enn dem når man spiller. På enkelte måter kan dyktighetsspill sammenlignes med sport. Man trener seg opp til å bli bedre, og dermed har man større sjanse til å vinne.

Sjakk er et godt eksempel på et dyktighetsbasert spill. Det strides fortsatt om sjakk er en sport eller ikke, men ingen er i tvil om at spillet krever både kunnskap og erfaring, i tillegg til tålmodighet og logisk sans. Når man spiller sjakk, er det alltid mange mulige trekk som kan gjøres. For å vinne i spillet, må man ikke bare tenke på det neste trekket, man må også tenke på resultatene av det trekket man gjør. Dersom man flytter tårnet, hva kommer da motspilleren til å gjøre? Hva om man flytter springeren i stedet? Gir det bedre vinnersjanser? Slik må man tenke hele tiden. De beste spillerne tenker minst fem-seks trekk framover før de bestemmer seg. De vurderer konsekvensene og risikoen ved alle mulige trekk, før de bestemmer seg for det beste trekket. Det er derfor sjakk noen ganger tar veldig lang tid, for det er svært mange trekk man må tenke gjennom.

Poker handler også om dyktighet og strategi. De beste spillerne har lang erfaring, og har lest mye om spillet. Poker handler delvis om flaks, for man må få utdelt noenlunde brukbare kort for å ha en sjanse. Men det viktigste er hvordan man spiller de kortene man får utdelt. Dersom man spiller på den korrekte måten, kan man påvirke egne vinnersjanser i spillet.

Sjakk kan spilles nær sagt hvor som helst, både på nettet og hjemme ved kjøkkenbordet. Poker om penger eller andre premier kan derimot bare spilles på nett dersom du bor i Norge, da det fortsatt er ulovlig på norsk jord. Pokersiden på Pokerstars tilbyr de mest populære variantene av spillet. De arrangerer også turneringer, der dyktige spillere har muligheten til å vinne fine pengepremier.

Enten man liker sjakk, poker eller andre dyktighetsspill, har disse spillene det til felles at spillerens valg er viktigere enn flaksen. Man kan sikkert vinne et sjakkparti på ren flaks, dersom motspilleren er utålmodig og gjør store feil, men som regel er det dyktigheten som avgjør hvem som vinner. Sjakk spilles ikke alltid om penger, men det er selvsagt alltid morsomt å vinne, selv om man bare vinner heder og ære.